Medlemmarna i bandet

Pelle Lindblom, sång och bas
Känd från radion, brukar de säga. Men egentligen är han mer känd för sin fina bastu ute i stugan på Gussöskatan. I övrigt drar han alltså ihop en hyfsad årsinkomst som radiopratare, frilansjournalist och författare. Gittarrist som började spela bas bara för att de tvingade honom. Ingen annan ville. Numera stormtrivs han med de fyra strängarna.


Sven Nordström, gitarr och sång
Även han är känd från radion där han vunnit internt pris för årets sexappeal (snacka om dålig konkurrens). En av Barrikads två supergitarrister. Det sägs att han faktiskt har spelat ihop med Neil Young. I övrigt försörjer han sig alltså på att ordna bra ljud i din radioapparat.

 
Bosse Lindblom, gitarr
Bandets professor. Det är för övrigt han som är "brorsan". Musikgeni som i sin ungdom spelade tvärflöjt som bara änglar gör. Men brudarna var föga imponerade. Därför bytte han till rockmusiken och spelar nu riffet till Highway to hell bättre än originalet. En äkta heavy-metal-kille som forskar inom metallurgi. Vet således varför bly är tungt och farligt, och varför järn rostar. 
Stefan Wedin, keyboard
Kom till Barrikad via proffsligan vintern 2009. Snabbt tog han sig in i laget. Känd från radion även han, den outtröttlige Datadoktorn som gjort sig känd över hela riket fastän det bara sänts i SR Norrbotten. Nu går bandet samma väg. Musiker sedan länge, nu även med hedersuppdrag att löda Barrikads sönderspelade slutsteg. En klippa på att reparera elektronik så länge vi kan minnas. 
Kjell Andersson, trummor
Barrikads delikata nyförvärv 2011. Rutinerad trumslagare som var etablerad musiker redan som tonåring. Påstår sig vara högervriden politiskt. Så ingen förstår egentligen hur det gick till när han kunde ta sig in i ett rockband med gamla kopplingar till proggen. Annars dubbelarbetande - som sjuksköterska och fotograf. Trummar hårt, vackert, stadigt och tryggt. 
Hasse Pettersson, trummor emeritus
Känd från Ragges och Anton Swedbergs. Har kämpat så hårt bakom trummorna genom åren att hans höfter till slut blev helt utslitna. Ett tag kunde han inte resa sig från pallen efter spelningarna. Blev helrenoverad med nya höftleder. Men nu gör det ont igen. Lyxspelar som trummis emeritus då och då med Barrikad. I övrigt är han den som ser till att tekniken fungerar klanderfritt på gymnasiebyn i Luleå.
 
Namnet Barrikad kom till för många år sedan då vi började med att damma av några gamla progglåtar. Numera upptas dock reprtoaren av, som vi tycker, det bästa av den dansanta rocken framförallt från 70-talet och framåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar